Nyheter

• Nu är det dags att nominera en internationell student till årets Global Swede Ceremony

[2019-03-12] Samtliga institutioner vid Göteborgs universitet bjuds in att nominera en utmärkt internationell student senast fredag den 5 april.

• Ny lärarutbildningsguide på Studera.nu

[2019-02-19] Ny lärarutbildningsguide ska ge en överblick över de olika vägar som leder till läraryrket.

• Undergången ett vanligt motiv i mexikansk litteratur

[2019-01-23] Populärkulturen dignar av berättelser med jordens undergång som tema. Men vår bild av apokalypsen är fortfarande huvudsakligen präglad av fiktion från den engelskspråkiga delen av världen. En ny avhandling fokuserar istället på samtida mexikansk litteratur om undergången.

• Nominera till Pam Fredmans pris 2019

[2019-01-16] Nu är det dags att nominera lärare och forskare vid Göteborgs universitet som gjort värdefulla insatser inom social hållbarhet och det livslånga lärandet. Alla lärare och forskare vid universitetet kan nomineras till Pam Fredmans pris.

• Seminarieserie vill samla forskare från hela universitet

[2019-01-09] Alla forskare skriver. Vid sidan av seminarier och konferenser har den akademiska publikationen alltid varit ett självklart sätt att delta i det akademiska samtalet och sprida ny kunskap. Nu ska en ny seminarieserie samla forskare från hela universitetet för att diskutera och undersöka publikationsformer, meriteringssystem, nya publiceringskanaler och mycket mer.