Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Ny bok om ämnet italienskas historia vid Göteborgs universitet

  [2020-01-14] I den nyutkomna boken Italienskan vid Göteborgs högskola och Göteborgs universitet. En historik (1928-2012) gör Ulla Åkerström, docent i italienska, en historisk genomgång av ämnet från starten fram till juni 2012.

 • Ny säsong av podcasten Inside the Box

  [2019-12-11] I september 2019 introducerade Centrum för kritiska kulturarvsstudier (CCHS) och Världskulturmuseet (VKM) tillsammans med Folkuniversitetet den nya samtals- och podcastserien Inside the Box. Vid fem tillfällen under hösten samlades forskare, museiintendenter, konstnärer och journalister för att diskutera spännande ämnen. Nu planeras en fortsättning för 2020 och vårens program är nästan helt klart.

 • Öppen föreläsning om kriminalromaner och Svarta pantrarna

  [2019-12-09] I höstens sista föreläsning i serien Ett HUM om föreläser Chloé Avril om hur personer inom rörelsen Svarta pantrarna använde drag från kriminalromaner när de skrev sina självbiografier.

 • Apokalypser och dystopier i populärkulturen

  [2019-12-05] Den nya antologin "Broken Mirrors: Representations of Apocalypses and Dystopias in Popular Culture" beskriver hur apokalypser och dystopier representeras i populärkulturen.

 • Kvinnors sexlust och njutning betonades i den medeltida islamiska världen

  [2019-11-28] Under flera år har Pernilla Myrne letat upp och analyserat en stor mängd erotiska kompendier och sexhandböcker, liksom lesbiska kärleksdikter, religiösa och medicinska källor, från den medeltida islamiska världen. Det har resulterat i en bok som är den första djupgående och omfattande analysen av kvinnlig sexualitet i den tidiga islamiska världen.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Institutionen för språk och litteraturer

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Lundgrensgatan 1B

Telefon:
031-786 0000 (vxl)

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2010-02-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?