• Kinas ökade kontroll av akademin i fokus

[2019-05-06] Regimkritiska professorer som förbjuds undervisa, studenter som förs bort av polis och kinesiska spioner vid svenska lärosäten. Senaste halvåret har det kommit allt fler rapporter om hur Kina ökar kontrollen av den högre utbildningen. - Svenska lärosäten behöver samarbeta kring frågor som rör Kina, sade Tommy Shih, Lunds universitet, i panelsamtal på Pedagogen.

• Antal sökanden fortsätter att öka till kompletterande lärarutbildningar

[2019-04-18] Återigen har ett rekordstort antal personer sökt sig till kompletterande lärarutbildningar, en trend som gäller både Göteborgs universitet och nationellt.

• Vem borde få Humtankpriset 2019?

[2019-04-03] 2017 fick Ida Östenberg Humtankpriset för sitt engagemang i att sprida humanistisk kunskap i samhällsdebatten. 2018 prisades Lisbeth Larsson och Maria Sjöberg för Svenskt kvinnobiografiskt lexikon. Ska det bli tredje året i rad för Humanistiska fakulteten på Göteborgs universitet? Nominera till Humtankpriset 2019 senast 1 maj.

• Dialekter i fokus på årets Grammatikfestival

[2019-03-27] Grammatik, tilltugg och mingel. När Göteborgs universitet firade årets grammatikdag med temat dialekter fick diskussionerna om gamla och nya språkdrag en festligare inramning än normalt. - Det känns som att grammatik är lite hett igen, sade Peter Andersson, lektor och en av organisatörerna på Grammatikfestivalen.

• Ny lärarutbildningsguide på Studera.nu

[2019-02-19] Ny lärarutbildningsguide ska ge en överblick över de olika vägar som leder till läraryrket.