Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Alternativa Nobelpriset i litteratur till karibiska Maryse Condé

  [2018-10-12] På fredagen tillkännagavs att det Alternativa Nobelpriset i litteratur går till Maryse Condé, som i sina romaner beskriver kolonialism och postkolonialism med inslag av magi. - Hon är en storartad författare, det är egentligen konstigt att hon inte har fått Nobelpriset redan, säger juryledamoten Lisbeth Larsson, litteraturprofessor vid Göteborgs universitet.

 • Ny kurs i ryska vårterminen 2019

  [2018-10-10] Nu har institutionen för språk och litteraturer etablerat ett nytt samarbete med Universitetet i Tartu, Estland, som med sin centralt belägna campus och starka studentprägling av universitetet kan tillgodose våra studenter med en högkvalitativ utbildning. De som står som värd för våra studenter är institutionen för rysk litteratur.

 • Såhär påverkas du som student av att Göteborgs universitet inför nya digitala verktyg

  [2018-09-26] Just nu pågår utveckling och byte av flera digitala verktyg vid Göteborgs universitet. Studiedokumentationssystemet Ladok lanseras snart i den uppgraderade versionen Ladok3, lärplattformen GUL håller på att bytas ut till den nya lärplattformen Canvas, universitetet kommer lansera en helt ny webb och GU-kortet kommer utvecklas.

 • Föreläsningar med fakultetens två hedersdoktorer 2018

  [2018-09-26] Den 17 oktober håller Humanistiska fakultetens hedersdoktorer 2018 varsin föreläsning. Föreläsningarna är öppna för alla intresserade. Varmt välkomna!

 • De chilenska pjäserna som skulle forma den nya nationen

  [2018-09-19] Eduardo Jimenez Tornatore har skrivit en avhandling om den chilenska teatern under 1800-talet och dess roll i relation till tankarna om en nationell litteratur efter den chilenska självständigheten från Spanien.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Institutionen för språk och litteraturer

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Lundgrensgatan 1B

Telefon:
031-786 0000 (vxl)

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2010-02-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?