• SPIRA arbetsmarknadsmässa på Pedagogen 8 mars

[2018-02-14] Missa inte SPIRA arbetsmarknadsmässa på Pedagogen den 8 mars. Utbildningsvetenskapliga och Humanistiska sektionerna vid Göta studentkår samarrangerar 2018-års version av mässan.

• Grammatikfestivalen firar 10-årsjubileum på Stadsbiblioteket 23 mars

[2018-01-16] I år hålls Grammatikfestivalen för tionde året i rad och flyttar för första gången in på Stadsbiblioteket där det kommer att bjudas på spännande föredrag om språk och grammatik. Temat blir Göteborgs språkliga mångfald och datumet är spikat: 23 mars.

• Marcus Nordlund får Pedagogiskt pris 2017

[2017-12-20] Humanistiska fakultetsstyrelsen har beslutat att tilldela Marcus Nordlund, professor i engelsk litteratur, Pedagogiskt pris 2017.

• Globaliseringen en viktig bit i Botho Strauß författarskap

[2017-12-19] Han skrev om globaliseringsprocesser långt före det blev ett allt vanligare motiv i samtidslitteraturen. En ny avhandling om den tyska författaren Botho Strauß fokuserar på hur globaliseringen används, speglas och diskuteras i texterna.

• "Galna" romankaraktärer behöver inte upplevas så av läsarna

[2017-12-14] Är huvudkaraktären psykiskt sjuk - eller är det bara vad författaren vill att läsaren ska tro? "Galna" karaktärer behöver inte alltid upplevas som sådana av läsaren. Den slutsatsen dras i en ny avhandling om tre av den spanske författaren Ramón Hernández romaner.