• Ny bok visar olika sidor av det växande området ekokritik

[2019-06-27] Inom ekokritik studeras hur människor i till exempel texter och filmer samspelar med det icke-mänskliga, som djur, växter, hav och sand. Nu kommer en ny antologi om ekokritik där fem medarbetare vid Göteborgs universitet har skrivit varsitt kapitel.

• Kyrkoslaviska i världsklass

[2019-06-25] Intresserad av att lära dig fornkyrkoslaviska? I så fall är GU rätt lärosäte att vända sig till. Här finns hela 16 kurser att välja mellan, mer än någon annanstans i hela världen. - Kurserna ges på alla nivåer och lockar studenter från hela Sverige och utlandet, i alla möjliga områden, som arkeologi, historia, religionsvetenskap, slavistik och klassiska språk, berättar Antoaneta Granberg, docent i slaviska språk.

• Kinas ökade kontroll av akademin i fokus

[2019-05-06] Regimkritiska professorer som förbjuds undervisa, studenter som förs bort av polis och kinesiska spioner vid svenska lärosäten. Senaste halvåret har det kommit allt fler rapporter om hur Kina ökar kontrollen av den högre utbildningen. - Svenska lärosäten behöver samarbeta kring frågor som rör Kina, sade Tommy Shih, Lunds universitet, i panelsamtal på Pedagogen.

• Antal sökanden fortsätter att öka till kompletterande lärarutbildningar

[2019-04-18] Återigen har ett rekordstort antal personer sökt sig till kompletterande lärarutbildningar, en trend som gäller både Göteborgs universitet och nationellt.

• Vem borde få Humtankpriset 2019?

[2019-04-03] 2017 fick Ida Östenberg Humtankpriset för sitt engagemang i att sprida humanistisk kunskap i samhällsdebatten. 2018 prisades Lisbeth Larsson och Maria Sjöberg för Svenskt kvinnobiografiskt lexikon. Ska det bli tredje året i rad för Humanistiska fakulteten på Göteborgs universitet? Nominera till Humtankpriset 2019 senast 1 maj.