• Övningar i argumentation vid gymnasierna under 1600- och 1700-talet

[2018-05-30] Argumentationsövningar på latin, disputationer, var viktiga inslag i den svenska gymnasieskolan från 1600-talets början ända in på 1800-talet. Likaså var de tryckta avhandlingarna, dissertationerna, viktiga som medel för att knyta kontakter och skapa nätverk. Det visar en avhandling som granskat svenska gymnasieavhandlingar.

• Sen anmälan till kurs och program öppnar 13 juli

[2018-04-17] Om du missade att anmäla dig till kurs eller program före sista ansökningsdag så kan du göra en sen ansökan tidigast den 13 juli. De kurser som erbjuder sen ansökan öppnas då på www.antagning.se.

• Möt våra forskare på Vetenskapsfestivalen

[2018-04-17] Temat för årets Vetenskapsfestival är "Vad är vi?".

• Till minne av Marcus Nordlund

[2018-03-29] Professor Marcus Nordlund, a man for all seasons, has passed away at age 48.

• Ny kurs om Göteborgs språkliga landskap

[2018-03-26] Göteborgs universitet erbjuder studier i många andra språk än svenska, men man har hittills inte tagit till vara den enorma potential som ligger i den språkliga rikedomen i vår egen stad. Detta vill Johan Järlehed, forskare och universitetslektor i spanska, ändra på med den nya kursen Göteborgs språkliga landskap.