UPPSKJUTET: Seminarieserie: Arkivforskning

Föreläsning, Seminarium

Föreläsning/seminarium inom forskningsområdet Språk, litteratur och kulturalitet vid institutionen för språk och litteraturer. Alla intresserade är välkomna!

OBS!: Seminariet kommer att senareläggas, nytt datum är inte fastställt än.

Erik Bohlin:
Professorns efterlämnade papper: erfarenheter av avsomnade akademikers brev- och privatarkiv

Abstract: För universitets- och disciplinhistorisk forskning utgör akademikers bevarade brevkorrespondens och andra efterlämnade mer eller mindre privata handlingar ett värdefullt källmaterial. Utifrån egen disciplinhistorisk forskning på svenskt material av denna typ från 1910- och 1920-talet, presenteras såväl allmänna som specifika iakttagelser och erfarenheter från detta slags arkivforskning.

Antoaneta Granberg:
Carolina Redivivas samling från Jesuitkollegiets bibliotek i Riga och Isak Collijns arkiv

Föreläsare: Erik Bohlin, docent i latin, och Antoaneta Granberg, docent i slaviska språk, fornkyrkoslaviska

Datum: 2020-04-21

Kategorier: Forskning, Språk, Humaniora