INSTÄLLT Ett flerspråkigt perspektiv på språkinlärning

Seminarium

I den här presentationen kommer Christina Lindqvist att diskutera frågor som rör språkinlärning och flerspråkighet, med fokus på grammatik och vokabulär.

Vad behöver man egentligen lära sig för att kunna kommunicera på ett nytt språk? Vilken roll spelar grammatisk kunskap? Vilken roll spelar ordkunskap? Hänger de två kunskaperna ihop och i så fall hur? Ytterligare en fråga gäller hur inlärningen av ett nytt språk påverkas när inläraren redan kan flera andra språk. Vad får det för konsekvenser för inlärningen av grammatik och vokabulär? Christina Lindqvist, professor, Institutionen för språk och litteraturer, kommer att visa exempel från inlärning av flera olika språk, t.ex. spanska, franska, svenska och nederländska.

Föreläsare: Christina Lindqvist, professor, Institutionen för språk och litteraturer, Göteborgs universitet.

Datum: 2020-03-20

Kategorier: Språk, Humaniora