INSTÄLLT: Franska forskarseminariet: Tom Cobb

Föreläsning, Seminarium

Gästföreläsning och seminarium i ämnet franska vid institutionen för språk och litteraturer.

OBS! Föreläsningen/seminariet är inställt!

Seminariet hålls på engelska.

The case for word families as the counting unit in French pedagogical word lists

A current controversy in English lexical studies concerns the most suitable counting unit in pedagogical word lists. The debate is between proponents of the word family and proponents of the word lemma. Most instructed languages (including French) rely on the lemma as their counting unit, but recent work with English corpora by Laufer and Cobb (2019) gives reason to favour a family approach. My talk will review the research of this issue and show how our corpus methodology can be applied to the analysis and pedagogy of French vocabulary.

Föreläsare: Tom Cobb, Université du Québec à Montréal

Datum: 2020-05-06