Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Språk, resor och översättning

Föreläsning

Brännpunkt språk är en föreläsningsserie med arbetsmarknadsanknytning som arrangeras inom ramen för Internationella språkprogrammet vid institutionen för språk och litteraturer. Gästföreläsningarna riktar sig främst till Internationella språkprogrammets studenter men är öppna för alla intresserade.

Anna Carlehed har arbetat som frilansande översättare och språkkonsult på Bali i tre år, med stranden som kontor. Där jobbade hon med uppdrag för både svenska och internationella kunder, med texter avseende allt från sköldpaddors migrationsrutter till molntjänster, vampyrer och dykning. Sedan några år är hon tillbaka i Göteborg som kvalitetsansvarig på det snabbväxande företaget Nordisk Undertext där hon nu arbetar med att rekrytera och kvalitetssäkra översättare från hela världen. Följ med på Annas internationella resa som sträcker sig över både språkliga och geografiska gränser.

Föreläsare: Anna Carlehed, översättare, språkkonsult

Datum: 2019-10-30

Tid: 15:15 - 17:00

Kategorier: Språk, Humaniora, Samverkan

Arrangör: institutionen för språk och litteraturer

Plats: Humanisten,Renströmsgatan 6
Lilla hörsalen

Kontaktperson: Misuzu Shimotori

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2013-02-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?