Översättarstudenter presenterar självständiga arbeten med inriktning mot engelska

Föreläsning, Seminarium

Studenter på Översättarprogrammet gör populärvetenskapliga presentationer av sina självständiga arbeten med inriktning mot engelska. Alla intresserade är välkomna!

Program:

• 13:35-13:45 Emma Ericson:
    Skiljetecknet som kan styra tankar - Hur kommatecknet påverkar texten och vad som händer när det översätts.

• 13:45-13:55 Emil Krüger:
    Från Sweet, Sweet Loot till Smaskig loot...? - hur översätts reklam för datorspel?

PAUS

• 14:00-14:10 Niklas Sällström:
    Din värld? Min värld? Hur språk och bilder tillsammans beskriver en verklighetsuppfattning.

• 14:10-14:20 Isabella Holmin:
    Orden har sin tröst att ge - Virginia Woolfs metaforer i översättning och nyöversättning

PAUS

• 14:30-14:40 Nika Abiri Att (över)sätta nya gränser: hur översättning skapar nya kulturer

• 14:40-14:50 Mikaela Klein Philip K. Dicks Counter-Clock World i (ny)översättning

Föreläsare: Studenter på Översättarprogrammet

Datum: 2019-06-05