Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

1800-talets konservativa sinnen

Konferens

Konferensen arrangeras av institutionen för språk och litteraturer, äger rum i Varberg och finansieras av Riksbankens Jubileumsfond. Endast öppen för aktiva deltagare

Seminariet "1800-talets konservativa sinnen" samlar internationella specialister i litteratur- och kulturstudier för att diskutera hur konservatism som ideologi blev inbäddat i den kulturella produktionen -dvs litteraturen, pressen, fotografin, museerna mm- på 1800-talets Latinamerika, Spanien och Portugal.

Under fyra dagar (9-12 oktober) kommer vi att ägna oss åt en arkeologi av konservatism med syfte att veckla upp dess komplexa och mångfacetterade ideologi utifrån humanistiska perspektiv. Vi vill titta närmare på dess filosofiska ursprung som reaktion till den franska revolutionen, och utveckla kunskap om dess historiska relation till liberalismen i denna del av världen. Särskilt kommer vi att fokusera på 1800-talet, då nationerna bildades, men utan att glömma den inverkan denna konservativa ådra har haft och har under 1900- och 2000-talen.


Konferensen är bara öppen för aktiva deltagare men rundas av med ett panelsamtal på Humanisten (C364) den 13 oktober kl 14-16 som är öppet för allmänheten.

Datum & tid: 2017-10-09 kl 13:00 till 2017-10-12 kl 23:59

Kategorier: Humaniora, Litteraturvetenskap, Kulturstudier, Forskning

Arrangör: institutionen för språk och litteraturer

Ytterligare information:
Planif Conservadores Oct 2017.docx

Kontaktperson: Andrea Castro

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2013-02-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?