Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Muntlig språkfärdighet i främmande språk (TAL-projektet)

Seminarium

Seminarium inom forskningsområdet Språk och lärande vid institutionen för språk och litteraturer. Alla intresserade är välkomna!

Muntlig språkfärdighet i främmande språk: lärande, undervisning och bedömning (TAL-projektet)

TAL-projektets syfte är att undersöka samspelet mellan lärande, undervisning och bedömning av främmande språk i grundskolan och därmed bidra till en bättre förståelse av förutsättningarna för att kunna lära sig de tre största främmande språken, vid sidan av engelska, i den svenska skolan: franska, spanska och tyska. Projektet fokuserar på muntlig språkfärdighet i de tre språken.

I den här presentationen kommer vi att ge en bakgrund till projektet och presentera pågående arbete och en del resultat från den första projektfasen. Projektet är ett samarbete mellan Lunds, Stockholms och Göteborgs universitet och har finansiellt stöd av Vetenskapsrådet under 2016-2018.

TAL-projektet
Deltagande forskare: Camilla Bardel (SU), Jonas Granfeldt (LU), Gudrun Erickson (GU), Susan Sayehli (SU), Malin Ågren (LU), Rakel Österberg (SU)

Mer information
www.tal.lu.se

Föreläsare: Jonas Granfelt, Lunds universitet och Gudrun Erickson, Göteborgs universitet

Datum: 2017-05-30

Tid: 10:15 - 12:00

Kategorier: Forskning, Humaniora, Pedagogik och didaktik, Lärande, Språk

Arrangör: institutionen för språk och litteraturer

Plats: Humanisten, Renströmsgatan 6
C364

Kontaktperson: Christina Lindqvist

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2013-02-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?