Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samverkan genom podcast och bloggar

Podcasts

GotPop podcast

I podcasten GotPop diskuteras (på engelska) olika aspekter, trender och dolda meningar i nutida populärkultur. Värdarna Joe Trotta, docent i engelsk språkvetenskap och Houman Sadri, doktorand i engelsk litteraturvetenskap forskar i och undersöker podcastens olika teman, ofta tillsammans med en inbjuden gäst med specialkunskaper om ämnet ifråga.

Podcasten sänds två gånger i månaden. I varje avsnitt är strävan att presentera ett välinformerat perspektiv, och den tänkta publiken är alla som är intresserade av modern populärkultur.

GotPop podcast är tillgänglig via alla podcastkataloger och mobilappar. Du kan också lyssna direkt via: https://soundcloud.com/gotpop

Se också GotPop Twitter: https://twitter.com/GotPopCult, där kan du ställa frågor och vara med i diskussionerna!

Poesipodcast

Andrea Castro, professor i spanska med litteraturvetenskaplig inriktning vid institutionen för språk och litteraturer, gör tillsammans med Azucena Castro, doktorand i spanska vid Stockholms universitet, en podcast om poesi på spanska. Podcasten publiceras i form av cirka 30 minuter långa avsnitt som kommer ut fyra gånger per år. Innehållet är nutida poesi på spanska: man läser poesi, samtalar om poesi och intervjuar poeter samt låter dem läsa sina egna dikter. Andrea och Azucena kommer även att intervjua forskare inom området med avsikten att föra den akademiska forskningen inom ämnet närmare samhället.

Besök bloggen där projektet presenteras och där de olika avsnitten läggs ut:
https://poesiaalpasopodcast.wordpress.com/

Eller gå direkt in på Soundcloud där podcasten ligger:
https://soundcloud.com/poesiaalpaso

Podcast: Lär dig franska – språk, kultur, vett och etikett

Podden utvecklades i samband med att nybörjarundervisningen i franska återinfördes vid institutionen och fungerar som ett stöd till kursboken Édito A1 (Didier). I podden pratar vi framförallt på svenska och diskuterar olika aspekter på temat språk och kultur med utgångspunkt i kursboken, som är helt på franska.

Hittills har vi spelat in nio avsnitt som handlar om (1) hälsningsfraser, tilltal och artighet, (2) franskt uttal: intonation, bindning och sammanlänkning, (3) franskt uttal: enskilda ljud, (4) handla mat och gå på restaurang, (5) ”les sorties”, att gå ut och roa sig, t.ex. bli bjuden på middag eller gå på bio (6) högtider, (7) att handla kläder och skor, (8) boende och (9) skriva mejl och ringa telefonsamtal. Diskussionerna förankras i aktuell forskning där så varit möjligt, framförallt vad gäller artighet.

Medverkande i de första nio avsnitten är Elisabeth Bladh, Linnea Kore och Ugo Ruiz. Ytterligare ett avsnitt är planerat. Det ska handlar om inlärning och där deltar Christina Lindqvist, vars forskningsområde är just andraspråksinlärning.

https://soundcloud.com/user-192310065

Bloggar med anknytning till våra ämnen:

Uppercase Alif

Andreas Hallberg, universitetslektor i arabiska, skriver (på engelska och svenska) om arabisk lingvistik, redskap för skrivande, och lägger upp material för arabiskaundervisning på universitetsnivå.

http://andreasmhallberg.github.io/

Texturas (textos y culturas)

Bloggen, som främst riktar sig till studerande i spanska, skrivs (på spanska) av Andrea Castro, forskare och lektor i spanska vid institutionen för språk och litteraturer.

http://texturasespaniol.blogspot.se/

Vrakgods på tankens stränder

Magnus P Ängsal, forskare och lektor i tyska vid institutionen för språk och litteraturer skriver i egen sak om forskning, utbildning, språk, litteratur och annat som intresserar.

http://magnuspangsal.wordpress.com/

Magnus P Ängsal gästbloggar även i Curie - en tidning från Vetenskapsrådet

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2019-08-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?