• Övningar i argumentation vid gymnasierna under 1600- och 1700-talet

[2018-05-30] Argumentationsövningar på latin, disputationer, var viktiga inslag i den svenska gymnasieskolan från 1600-talets början ända in på 1800-talet. Likaså var de tryckta avhandlingarna, dissertationerna, viktiga som medel för att knyta kontakter och skapa nätverk. Det visar en avhandling som granskat svenska gymnasieavhandlingar.

• Sen anmälan till kurs och program öppnar 13 juli

[2018-04-17] Om du missade att anmäla dig till kurs eller program före sista ansökningsdag så kan du göra en sen ansökan tidigast den 13 juli. De kurser som erbjuder sen ansökan öppnas då på www.antagning.se.