• Alternativa Nobelpriset i litteratur till karibiska Maryse Condé

[2018-10-12] På fredagen tillkännagavs att det Alternativa Nobelpriset i litteratur går till Maryse Condé, som i sina romaner beskriver kolonialism och postkolonialism med inslag av magi. - Hon är en storartad författare, det är egentligen konstigt att hon inte har fått Nobelpriset redan, säger juryledamoten Lisbeth Larsson, litteraturprofessor vid Göteborgs universitet.

• Ny kurs i ryska vårterminen 2019

[2018-10-10] Nu har institutionen för språk och litteraturer etablerat ett nytt samarbete med Universitetet i Tartu, Estland, som med sin centralt belägna campus och starka studentprägling av universitetet kan tillgodose våra studenter med en högkvalitativ utbildning. De som står som värd för våra studenter är institutionen för rysk litteratur.