• Ny bok om ämnet italienskas historia vid Göteborgs universitet

[2020-01-14] I den nyutkomna boken Italienskan vid Göteborgs högskola och Göteborgs universitet. En historik (1928-2012) gör Ulla Åkerström, docent i italienska, en historisk genomgång av ämnet från starten fram till juni 2012.

• Ny säsong av podcasten Inside the Box

[2019-12-11] I september 2019 introducerade Centrum för kritiska kulturarvsstudier (CCHS) och Världskulturmuseet (VKM) tillsammans med Folkuniversitetet den nya samtals- och podcastserien Inside the Box. Vid fem tillfällen under hösten samlades forskare, museiintendenter, konstnärer och journalister för att diskutera spännande ämnen. Nu planeras en fortsättning för 2020 och vårens program är nästan helt klart.