Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbytesstudier

Varför utbytesstudier

Om du studerar språk vid institutionen för språk och litteraturer (SPL) har du många möjligheter att studera utomlands och få komma till de länder där språket du studerar talas. Genom att vara i ett annat land så omges du av både språket och kulturen i det landet och din språkfärdighet och förståelse för det landets kultur och traditioner blir så mycket större när du har möjlighet att studera ditt ämne i en annan miljö. Genom utbytesstudier slipper du betala studieavgift för att studera i ett annat land.

Du kan studera inom Europa genom utbytesprogrammet Erasmus+ eller utanför Europa genom universitetsgemensamma utbytesavtal. För studenter i ämnet Japanska kan man ansöka om utbytesstudier i Japan genom både fakultets- och universitetsgemensamma avtal.

  • Du kan läsa som utbytesstudent i 1 - 2 terminer.
  • De kurser du studerar under utbytet ska kunna tillgodoräknas inom din utbildning vid Göteborgs universitet
  • Du får ett stipendium som utbytesstudent inom Europa (Erasmusutbyte) som täcker en del av dina kostnader för utlandsstudierna

Du kan också läsa utomlands genom någon av våra utlandsförlagda kurser.

 

Linnéa och Katarina tipsar om utbytesstudier i Lyon

Kontakt

Ann-Christin Undeby

Studievägledare för utbytesstudier/Erasmus
Rum F404


Eva-Lena Axelsson

Studievägledare för utbytesstudier/Erasmus
Rum F415

Se våra telefontider och besökstider

utbyte@sprak.gu.se

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2017-08-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?