Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

MFS-stipendium

Är du intresserad av arbete i globala sammanhang och av utvecklingsfrågor? I så fall är detta en möjlighet för dig!

MFS – Minor Field Studies – är ett SIDA-finansierat stipendium för studenter som vill samla material till sitt examensarbete på kandidat- magister- eller masternivå i ett utvecklingsland. Du får möjlighet att under minst åtta veckors fältstudie studera frågor som är relaterade till utvecklingsprocessen i landet. Syftet med stipendiet är att sprida kunskap om utvecklingsländer och främja internationellt utbyte.

Du som ska skriva uppsats inom något av våra språk under vårterminen 2018, med litteratur- eller språkvetenskaplig inriktning, kan med ett MFS-stipendium åka på fältresa till ett utvecklingsland för att samla material till din uppsats. Under fältresan ska du studera frågor som har betydelse för den ekonomiska, sociala, politiska eller kunskapsmässiga utvecklingen i det land du åker till. Du skulle till exempel kunna undersöka den muntliga berättartraditionen, språkinlärning, tillgång till litteratur/bibliotek, minoritetsspråkens status eller språkundervisning. Du kan få goda idéer och uppslag genom att läsa tidigare stipendiaters rapporter som du kan hitta via: http://mfskurs.programkontoret.se/

Deadline för nästa ansökningsomgång är den 6 september 2017. Du ansöker via en ansökningsportal som du hittar på Studentportalens sida för MFS-stipendiet. Där hittar du också mer information om stipendiet, kriterier för att få söka och vad din ansökan ska innehålla.

Tänk på att det tar tid att planera för en lyckad fältstudie, så börja så snart som möjligt! Ta gärna kontakt med MFS-koordinatorn för institutionen för språk och litteraturer för att bolla idéer.

MFS-koordinator

Mette Tjell, MFS-koordinator

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6, rum G402

Telefon:
031-786 1778

mette.tjell@sprak.gu.se

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2017-06-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?