Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

MFS-stipendium

Är du intresserad av arbete i globala sammanhang och av utvecklingsfrågor så är detta en möjlighet för dig!

MFS – Minor Field Studies – är ett SIDA-finansierat stipendium för studenter som vill samla material till sitt examensarbete på kandidat- eller masternivå i ett utvecklingsland. Du får möjlighet att under minst åtta veckors fältstudie studera frågor som är relaterade till utvecklingsprocessen i landet. Syftet med stipendiet är att sprida kunskap om utvecklingsländer och främja internationellt utbyte.

Du som ska skriva uppsats inom något av våra språk under vårterminen 2018, med litteratur- eller språkvetenskaplig inriktning, kan med ett MFS-stipendium åka på fältresa till ett utvecklingsland för att samla material till din uppsats.

Under fältresan, som ska vara i minst åtta veckor, ska du studera frågor som har betydelse för den ekonomiska, sociala, politiska eller kunskapsmässiga utvecklingen i det land du åker till. För att kunna göra din resa kan du söka MFS-stipendiet. För att kunna få stipendiet deltar man i en obligatorisk kurs på två dagar i Härnösand inför sina fältstudier.

Utifrån listan över tänkbara länder väljer du vart du vill åka och du behöver själv ordna med plats där dina fältstudier ska genomföras. Det kan vara organisationer som arbetar internationellt eller lokala projekt. Du skulle till exempel kunna undersöka den muntliga berättartraditionen, språkinlärning, tillgång till litteratur/bibliotek, minoritetsspråkens status eller språkundervisning.
Du kan också få goda idéer och uppslag genom att läsa tidigare stipendiaters rapporter som du kan hitta via: http://mfskurs.programkontoret.se/

Tänk på att det tar tid att planera för en lyckad fältstudie, så efter att du har läst all information på undersidorna du hittar i vänsterspalten, ta kontakt med vår Internationella koordinator för att sätta igång!

 

MFS-koordinator

Mette Tjell, MFS-koordinator

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6, rum G402

Telefon:
031-786 1778

mette.tjell@sprak.gu.se

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2017-03-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?