Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Läs spanska i Spanien

Om du studerar spanska vid institutionen för språk och litteraturer (SPL) har du möjlighet att läsa andra halvan av vårterminens fortsättningskurs (SP1210) i Valladolid, Spanien, för att utveckla dina kunskaper i det spanska språket och om den spanskspråkiga kulturen. Att vistas i ett land där språket talas ger alltid en större kunskap om både språk, kultur och hur det är att leva i målspråkslandet, samtidigt som du får ett rikare ordförråd.

När du har läst grundkurs i spanska och ska gå vidare till fortsättningskurs har du tre valmöjligheter: du kan läsa kursen på campus i Göteborg, på distans eller, på vårterminen, halva terminen i Göteborg och den andra halvan i Valladolid, Spanien.

Vår kurs i Valladolid följer samma kursplan som kursen vid Göteborgs universitet; innehållet, kursupplägget, kurslitteraturen och examinationen är densamma eller snarlik den vid GU. Man läser alltså samma kurser och på samma nivå oberoende om man läser vid GU eller i Valladolid.

Kursupplägg

Fortsättningskursen i spanska innehåller fyra delkurser:

  • Spansk språkhistoria och lingvistik, 7.5 hp
  • Spanskspråkig litteratur- och kulturvetenskap, 7.5 hp
  • Grammatik: praktik och teori, 7.5 hp
  • Akademiskt skrivande, 7.5 hp


Om du söker vår utlandsförlagda kurs kommer du att läsa delkurserna Språkhistoria och lingvistik samt Grammatik vid Göteborgs universitet under första perioden av vårterminen (februari och mars) och sedan Spanskspråkig litteratur- och kulturvetenskap samt Akademiskt skrivande vid Valladolids universitet under andra perioden av vårterminen (april och maj). Under hela läsperioden har du kontakt med dina lärare i Göteborg.

Examination

Spansk språkhistoria och lingvistik samt Spansk grammatik och diskursiva genrer tenterar du innan du åker till Valladolid. De övriga delmomenten tenteras i Valladolid och examineras i ett samarbete mellan lärare från båda lärosäten.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 15 oktober
Anmälan: www.antagning.se

För vidare information kontakta studievagledning.spanska@sprak.gu.se vid Göteborgs universitet, institutionen för språk och litteraturer.
 

Studievägledning

Karin Wester

Se telefontider och besökstider

Adress: Renströmsgatan 6, plan 4, korridor F

E-post: studievagledning.spanska@sprak.gu.se

FAQ - vanliga frågor och svar

Om fortsättningskurs i spanska i Valladolid

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2017-08-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?