Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studera ryska i St. Petersburg

Som en del av dina studier i ryska vid Göteborgs universitet har du möjlighet att åka till St. Petersburg och studera ryska. Vi erbjuder kursen RY1231, fortsättningskurs i ryska.

Göteborgs universitet samarbetar med det Norske Universitetssenter i St. Petersburg som är de som administrerar och organiserar dina studier och din tid i St. Petersburg. Ansökan sker dock via antagning.se och du är inskriven som student vid GU under din tid i Ryssland.

Kursplan RY1231: Ryska, Fortsättningskurs i Ryssland, 30 högskolepoäng

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen RY1231 krävs grundläggande behörighet samt godkänd RY1122, Ryska, Grundkurs, Etapp 2 eller motsvarande.

Studierna

Under din tid i St. Petersburg studerar du kursen RY1231 Ryska, Fortsättningskurs i Ryssland, 30 högskolepoäng.

Terminen inleds med tre veckors förberedande självstudier på hemorten. Därefter följer en 90 dagar lång studievistelse vid Det norske universitetssenter i St. Petersburg.
Undervisningen är obligatorisk och pågår fyra timmar per dag. Resterande fyra timmar ägnar du åt självstudier. Undervisningen sker på ryska.

Kostnader

Göteborgs universitet bekostar studieavgiften, medan den studerande själv bekostar resa, boende och uppehälle. Norska centret förmedlar olika former av boende, främst i familj, men även i egen eller delad lägenhet.

Praktiska detaljer

På norska centret finns tvättmaskiner, uppehållsrum, stort pentry, studieplatser med ett antal stationära datorer, trådlöst internet för medförd laptop.

Antagna studenter får en visuminbjudan av De norske centret och du ansöker sedan själv om visum via ryska konsulatet/ambassaden. Väl på plats får du hjälp med registrering och du blir också mött vid flygplatsen och skjutsad till din bostad. Under din tid i St. Petersburg ordnas vissa utflykter, filmkvällar och träffar med ryska studenter. Du kan också få hjälp med att boka biljetter och boende i andra städer för eventuella självständiga weekendutflykter. Med andra ord du blir väl omhändertagen under din tid i St. Peterburg.

Försäkring

När du studerar i St.Petersburg omfattas du av Kammarkollegiets studentförsäkring. Du kommer att få med dig ett så kallat försäkringskort som säger att du omfattas av denna försäkring och som har kontaktuppgifter för dig om något skulle inträffa. Det är viktigt att du känner till vad försäkringen omfattar och att du ser över din egen hemförsäkring. Läs på Kammarkollegiets sida för att se vad studentförsäkringen gäller.

Studievägledning

Önskar du mer information om den utlandsförlagda kursen i St. Petersburg är du mer än välkommen att höra av dig till studievägledare Karin Wester, karin.wester@sprak.gu.se alt 031-786 17 82. Med studievägledare finns också möjlighet att boka en tid.

Ansökan

Ansökan sker via antagning.se från den 15 september till den 16 oktober.

Observera!

Kursen ges endast under förutsättning att antalet deltagare blir minst sju.

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2017-09-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?