Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Läs en termin i Kairo

Om du studerar arabiska vid Institutionen för språk och litteraturer (SPL) så kan du tillbringa din tredje termin i Amman, Jordanien eller Kairo, Egypten för att utveckla dina språkfärdigheter. Att vistas i ett land där språket talas ger alltid en större kunskap om både språk, kultur, om dig själv samtidigt som du får ett rikare ordförråd.

Då du studerat två terminer grundkurs I och grundkurs II och har 60 hp, kan du välja att tillbringa en termin utomlands. De vi på SPL har avtal med är Language Center vid University of Jordan i Amman och International Language Institute, ILI i Kairo. Detta är möjligt på höstterminer när du är antagen och registrerad på fortsättningskursen.

Studier i MSA

När du anländer till Kairo och International Language Institute (ILI) testas din språkfärdighet och dina grammatikkunskaper så att du blir placerad i den grupp som bäst motsvarar din nivå. Detta för att du ska få utvecklas så mycket som möjligt under din tid här. Du studerar då fyra fyraveckorsperioder.

I kursen AR1300 ingår även dialekt, och här ges du tillfälle att studera den arabiska som talas i Egypten. Studierna bedrivs på ILI som en integrerad del i din studieplan.

Kursen ”Vetenskaplig teori och metod” som ingår i AR1300 läses på distans under din utlandstermin.

Utöver schemat

I Kairo anordnar ILI möjligheter för dig att delta i aktivitet er utanför schemalagd lektionstid för du ska få tillfälle att använda arabiskan i så många situationer som möjligt. Hösten 2015 deltar studenterna i ett språkutbytesprogram vid ett servicecenter för flyktingar där de får tala språket och få inblick i olika kulturer.

Boende

I Kairo finns möjlighet att hyra boende via ILI, vid Dokki Residence. Där finns rum att hyra och det ligger ca 15 minuters bilväg från ILI och det går pendelbussar varje morgon och kväll. Är du intresserad av detta tar du kontakt med studievägledaren när du gör din intresseanmälan för att åka till Kairo. Det går förstås också att hitta ett eget boende i Kairo. En del studenter väljer att börja på Dokki och letar annat boende när de väl är på plats.

Hur söker jag?

Du ansöker som vanligt till fortsättningskurs i arabiska, AR1300 via www.antagning.se innan den 15 april. Därefter anmäler du ditt intresse för en utbytestermin till studievägledaren i arabiska. Det behöver du göra senas den 1 juni.
När du anmält dig till en termin i Kairo får du utförligare information och anmälningsformulär som ska skickas till International Language Institute (ILI).

Du behöver ha godkänt på både grund- och fortsättningskurs för att du ska kunna bli erbjuden en plats på utbytesterminen.

Ekonomi

Kursavgiften för studierna i MSA och dialekt vid ILI betalar SPL. Du får själv stå för kostnader för kurslitteraturen.
Du söker som vanligt studiemedel via CSN, du söker som om du skulle studera i Göteborg då du är registrerad på kursen som ges vid campus.

Studievägledning

Eva-Lena Axelsson

Ann-Christin Undeby

Se våra telefontider och besökstider

Adress: Renströmsgatan 6, plan 4, korridor F

E-post: studievagledning.arabiska@sprak.gu.se

FAQ - vanliga frågor och svar

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2016-03-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?