Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Internship i Washington

Varje hösttermin erbjuder Institutionen för språk och litteraturer fyra studenter möjligheten att göra ett Internship i Washington DC. Dessa platser erbjuds i första hand till studenter på Internationella språkprogrammet, men är också öppen för andra sökanden som läser vid Institutionen för språk och litteraturer. Genom ditt Internship skaffar du dig en ovärderlig internationell arbetslivserfarenhet, ett tillfälle att använda och utveckla dina kunskaper, samt en referent till ditt CV.

Praktiken, som omfattar ca 15 veckor, förmedlas och organiseras av vår samarbetspartner Washington Internship Institute (WII). Om din ansökan beviljas kommer din profil och dina önskemål att matchas med arbetsplatser som WII samarbetar med. Dessa finns inom många olika branscher: politik, juridik, internationella relationer, ledarskap, finansvärlden, kultur och media. Via länken https://wiidc.squarespace.com/previous-placements-for-majors-1 kan du se en lista över samarbetspartners. När du hittar något som verkar intressant kan du gå in på deras webbsidor och läsa information om vad de gör, hur de gör det och vilka olika roller som finns på den tänkta arbetsplatsen.

I sökandet efter en lämplig praktikplats kommer du att samarbeta med en kontaktperson vid Washington Internship Institute som erbjuder praktikplatser i enlighet med dina intresseområden. För att vara säker på att det blir rätt student på rätt praktikplats blir det i många fall aktuellt att delta i en Skype- eller telefonintervju. På så sätt kommer du också att få svar på dina frågor och din kontaktperson på praktikplatsen få svar på sina. Ni kommer att börja lära känna varandra för att se om det är rätt, både för dig men också för din(a) kollega(or) på praktikplatsen.

Du gör praktik på en arbetsplats fyra dagar i veckan och utöver detta studerar du en dag i veckan vid institutet, där det finns en viss valfrihet i kursutbudet. Tanken är att du genom kursen vid Washington Internship Institute ska få ytterligare fördjupad kunskap inom det område du gör ditt Internship. Här kan du läsa om de kurser som erbjuds vid institutet: https://wiidc.squarespace.com/academic-courses.

Deadline för ansökan är den 9 februari 2017

Här hittar du mer information om vad ett Internship i Washington innebär och hur du ansöker.

Kontaktinformation

Mette Tjell, samordnare för Internship i Washington

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6, rum G402

Telefon:
031-786 1778

mette.tjell@sprak.gu.se

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2017-01-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?