Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

En termins utbyte i Tanzania

Genom ett Linnaeus-Palmesamarbete mellan institutionen för språk och litteraturer (SPL) och institutionen för språk och lingvistik vid Universitetet i Dar es Salaam (UDSM), Tanzania, har vi möjlighet att erbjuda en utbytestermin för en student i Dar es Salaam. Studieplatsen erbjuds till en student vid SPL i första hand och vid Göteborgs universitet i andra hand. Utbytet ligger på vårterminen och omfattar kursstudier vid universitetet eller fältstudier.

Behörig att söka är:

  • Du som är antagen till studier vid Göteborgs universitet
  • Du som har för avsikt att skriva din kandidat-, magister- eller masteruppsats

Student som ska skriva sin masteruppsats prioriteras högre vid urval, därefter magister och kandidat. Student vid SPL prioriteras högre än studenter vid andra institutioner.
Inga språkkunskaper i swahili är nödvändiga, men en god engelska är nödvändig för att klara utbytesstudierna.

Stipendiet är en möjlighet för studenter, inte enbart inom Afrikanska språk, utan även för studenter inom övriga språk vid SPL, liksom inom områden som Interkulturell kommunikation, ”Global English” och Globala studier.

Ansökan

Din ansökan om utbytesstudier genom Linnaeus-Palme ska bestå av följande dokument:

  • ett personligt brev (2 sidor) där du berättar lite om din studiebakgrund, om varför du vill åka och på vilket sätt utbytet bidrar till uppsatsen som du ska skriva. Dessutom ska brevet innehålla en beskrivning av ämnet för uppsatsen och en plan för genomförandet. Ifall du redan har en projektskiss klar (dvs. titel, redovisning av uppsatsens mål och metod), kan du med fördel även bifoga den.
  • ett utdrag över studieresultat (som du kan skriva ut via Ladok på Webben)
  • namn, telefonnummer och e-postadress till en referens (helst en lärare på GU) som har accepterat att uttala sig om dig som student.

Du skickar din ansökan digitalt till samordnaren för Linnaeus Palme, Mette Tjell: mette.tjell@sprak.gu.se

Ansökningsomgången inför vårterminen 2018 har tyvärr ställts in. Vi återkommer med information om hur du ansöker inför 2019.


Kurser

Linneaus-Palme utbytet kan ge upp till 30 hp genom kurser vid Institutionen för språk och lingvistik vid USDM inom ämnen såsom Fältstudier och metoder, forskningsmetoder, teoretisk och praktisk lingvistik. Kurserna väljs i samråd med studievägledaren så att de kan tillgodoräknas in i examen.

Tidsperiod

Vårterminen sträcker sig mellan början av mars till slutet av juni. Stipendiet förordar att studenten kommer till USDM en vecka innan studiestart för att komma i ordning boendemässigt och lösa andra praktiska frågor.

Kostnader

Stipendiet är avsett att täcka kostnaderna för flygresa, boende och levnadsomkostnader, stipendiet är på 25 000 kronor för 20 veckor.

Praktiska detaljer

Institutionen för språk och lingvistik vid UDSM kommer att välkomna dig och hjälpa till med att hitta boende på UDSM:s campus samt med övriga praktiska frågor.

Du måste ha ett studentvisum och hemförsäkring innan avresa. Kostnaderna för detta täcks av stipendiet. Du omfattas också av Kammarkollegiets Student UT försäkring. Som utbytesstudent har du möjlighet att söka studiemedel.

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2017-05-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?