Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Internship i Washington

Du som studerar på Internationella språkprogrammet har många möjligheter att tillbringa tid utomlands för att stärka dina språkkunskaper och förbereda dig för en karriär i en internationell miljö. Under din femte termin erbjuder Institutionen för språk och litteraturer möjligheten till ett Internship i Washington DC.

Internshipterminen

Internshipterminen ligger alltid på höstterminen. För att ett Internship ska kunna ingå i din kandidatexamen blir du antagen och registrerad på vår praktikkurs Språk i praktiken på 15 hp. Ditt Internship pågår under drygt tre månader med start i september.
Du blir också antagen till programmets sista profilkurs – ISP113, Språk, kultur och kommunikation på 7,5 hp som du läser på distans.

De återstående 7,5 hp utgörs av en kurs som heter Internship Seminar som du läser två timmar i veckan vid Washington Internship Institute. Det är en karriärinriktad kurs, där du reflekterar kring och övar på att kommunicera dina kompetenser i olika forum i syfte att underlätta steget från studierna ut i arbetslivet.

Vem kan söka?

Du som är antagen till Internationella språkprogrammet kan söka inför din femte termin (som normalt ligger på höstterminen). Du ska också ha ett godkänt resultat på minst 75 % av programmets fyra första terminer.
Internship i Washington är också öppen för ansökningar från andra studenter som läser vid institutionen för språk och litteraturer. Vid likvärdiga ansökningar har dock studenter på Internationella språkprogrammet företräde.

För att bli antagen måste du också leva upp till förkunskapskraven för kursen SPL150 Språk i praktiken (15 hp) som du läser samtidigt med ditt Internship i Washington. Det innebär att du ska ha läst minst 60 hp inom huvudområdet engelska, tyska, franska eller spanska, eller 90 hp inom huvudområdet arabiska eller ryska, eller 120 hp inom huvudområdet japanska eller kinesiska, eller motsvarande.

Mer information om praktikkursen hittar du här.

Kontaktinformation

Mette Tjell, samordnare för Internship i Washington

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6, rum G402

Telefon:
031-786 1778

mette.tjell@sprak.gu.se

MFS-stipendium

Minor Field Studies - ett SIDA-finansierat stipendium

Arbeta med utvecklingsfrågor i ett globalt sammanhang, och samla material till ditt examensarbete på kandidat- eller masternivå.

Läs mer om MFS-stipendium

Dokument

Nedanstående dokument ska fyllas i och lämnas in när du har blivit godkänd för ett Internship av institutionen:

Institutional partnership agreement

International student application

Exchange visitor visa rules and regulations: A short guide

Certificate of health

Certificate of immunization

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2016-08-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?