Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Spanska - grundnivå

Här kan du studera inte bara språket utan också skaffa dig en djupare kunskap om kulturerna där språket används genom att läsa spanskspråkig litteratur och språkvetenskap och naturligtvis också förbättra din förmåga att använda spanska i tal och skrift. Det finns både fristående kurser och kurser inom internationella språkprogrammet, lärarprogrammet och ekonomprogrammet samt på avancerad nivå på översättarprogrammet liksom inom världslitteraturprogrammet och programmet för språk och interkulturell kommunikation.

Ämnet har mycket goda internationella förbindelser. Vi har avtal med flera universitet i Spanien där man kan läsa som Erasmus-student och varje termin tar vi emot gästlärare från utlandet.

Utbildningen är en av de allra bästa i landet vilket Högskoleverkets utvärdering (2012) slår fast då man konstaterar att grundutbildningen i spanska vid Göteborgs universitet håller mycket hög kvalitet (den högsta kvalifikationen). Läs hela utlåtandet från Högskoleverket här.

Studiegång för kandidatexamen i spanska

Öppna bilden i nytt fönster

Studievägledning

Karin Wester

Se telefontider och besökstider

Adress: Renströmsgatan 6, plan 4, korridor F

E-post: studievagledning.spanska@sprak.gu.se

FAQ - vanliga frågor och svar

Sök medel för studier i romanska språk

Bo Linderoth-Olsons fond utlyser medel för studier i romanska språk på avancerad nivå och forskarnivå.

Utlysning av medel hösten 2015 (pdf)

Sista ansökningsdag är den 8 december 2015

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2016-06-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?