Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Fornkyrkoslaviska - grundnivå

Utbildningen i fornkyrkoslaviska vid SPL finns på grundnivå och avancerad nivå och kan leda vidare till forskarnivå. Utbildningen består av kurser som du kan välja fritt utifrån dina förkunskaper och ditt behov av specialisering. Kurser i fornkyrkoslaviska kan ingå i examen i slaviska språk, men även i examen i ryska, andra språk eller andra humanistiska ämnen.

Utbildningen vänder sig till en bred grupp studenter intresserade av slavistik, men även klassiska språk, medeltidsstudier och religionsvetenskap. I kurserna på grundnivå ingår inlärande av det fornkyrkoslaviska kyrilliska alfabetet samt en del av den grundläggande fornkyrkoslaviska grammatiken och av ett basordförråd.

Du får träning i översättning av fornkyrkoslaviska texter som kan väljas i samråd med läraren utifrån studentens behov av specialisering. Olika redskap presenteras för analys och tolkning vid arbete med källkritik. Utbildningen på grundnivå innehåller också en introduktion i ortodox kalender och i språkliga sätt för att uttrycka tideräkning enligt belägg i krönikelitteratur och liturgiska texter. Alla texter som används i kursen är översatta till svenska.

Möjlig studiegång i fornkyrkoslaviska

Öppna bilden i nytt fönster


Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2016-06-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?