Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Iril Hove Ullestad

Doktorand

Iril Hove Ullestad
Doktorand
Slaviska språk
iril.hove.ullestad@sprak.gu.se
031-786 6556

Rumsnummer: H729
Postadress: Box 200, 40530 Göteborg
Besöksadress: Lundgrensgatan 7 , 41256 Göteborg


Institutionen för språk och litteraturer (Mer information)
Box 200
405 30 Göteborg
www.sprak.gu.se
spl@sprak.gu.se

Besöksadress: Renströmsgatan 6 , 405 30 Göteborg

Om Iril Hove Ullestad

Avhandlingsprojekt

Mitt projekt har arbetstiteln ”After the Apocalypse: The Construction of Dystopia as Space and Idea”. Projektet skall undersöka föreställningen om världens undergång, apokalypsen, och det samhälle som uppstår efteråt. Detta post-apokalyptiska samhälle har blivit ett mycket populärt tema i nyare rysk populärkultur, i synnerhet inom genrerna som gränsar till det fantastiska: science fiction, fabel, fantasy och andra.

Mitt projekt är tvådelat: dels vill jag analysera detta nya, skrämmande, dystopiska samhälle, och dels vill jag undersöka varifrån föreställningen om världens snarliga undergång kommer. Apokalypsen har nämligen varit en central idé i rysk litteratur och andeliv i flera hundra år. På denna punkt speglar populärkulturen en djupt rotad föreställning som har utgångspunkt i den ortodoxa tron, och som i alla tider har varit en del av den ryska andliga tillvaron.

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2017-01-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?