Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Omtentamen vid SPL

Om du läst kurser vid institutionen för språk och litteraturer och saknar något eller några resultat för att kursen ska vara slutförd så har du chansen att avsluta din kurs enligt något av följande sätt.

Om du läser denna termin

Då anmäler du dig till dina tentor via Studentportalen och LADOK på webb, detta gäller även om du gör en omtenta på kursen du läser.

Om du nyligen läst

Om det inte är så länge sedan du läst kursen och vet att kursen och dess tentor fortfarande ges behöver du omregistrera dig. Det gör du genom att skicka en e-post till Studentexpeditionen (studentexpeditionen(at)sprak.gu.se). Detta gör man för varje termin. Du anger då att du vill bli omregistrerad, anger kurskod samt ditt personnummer. Be också Studentexpeditionen ge dig tillträde till de slutna sidorna i GUL för din kurs så du kan ta del av materialet som finns där för respektive delkurs.
När du är omregistrerad så kan du själv anmäla dig till de ordinarie salstentorna via Studentportalen och LADOK på webb. Du måste anmäla dig SENAST två veckor innan tentamen. För de prov som genomförs som hemtentamen får du ta kontakt med Studievägledningen. (Länk till kontaktsidan)

Om det är länge sedan du läste eller kursen inte längre ges

Då behöver du ta kontakt med Studievägledningen för det språk det gäller och se över vilka prov det är du saknar. Beroende på hur länge sedan provet gavs så försöker vi hitta ett som motsvarar det du läste.
Ibland har det gått så lång tid att det inte finns kvar vare sig prov eller lärare som ger det moment du saknar. Detta gäller även för de kurser som inte längre ges. Då försöker vi konstruera ett nytt prov som motsvarar det du studerat. Är det väldigt länge sedan du gick din kurs kan det leda till att du behöver läsa ny litteratur och skriva ett helt nytt prov som motsvarar tentan/kunskapen, men i en uppgraderad version.

Omprovsveckor v. 17 och v. 41

Vi erbjuder en vecka på våren och en vecka på hösten för prov i kurser som inte längre finns i institutionens utbud. För att bibehålla ett så rättvist system för omtentamen som möjligt kommer endast dessa veckor att användas för studenter som behöver ta igen moment som inte längre ges.
När du och studievägledaren kommit fram till vad du saknar så kan du anmäla dig till omprovsveckan.

Anmälan

Du anmäler dig i vårt webbformulär och det är viktigt att du är noggrann när du fyller i alla uppgifter så du får rätt prov. Du kommer senast två veckor innan provtillfället att få en bekräftelse på din anmälan via e-post.

Du behöver anmäla dig till detta så vi hinner med att ta fram rätt prov och ge dig besked i god tid innan provet. Sista anmälningsdag för höstens omtentamenstillfällen är den 15 september, och för våren 2017 är det den 15 mars.

Sen är det ”bara” att plugga inför provet.
Lycka till!
 

Studievägledning

Har du frågor om antagning/studier?

Här hittar du våra studievägledare för respektive ämne.

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2017-09-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?