Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vad händer med min ansökan?

Anmälan

Du söker till alla våra kurser och våra program via www.antagning.se, det går inte att söka direkt via institutionen.
Du har alltid störst chans att bli antagen om du gör din ansökan i tid, för höstens studier är det den 15 april och för vårens studier är det den 15 oktober. Vissa kurser, till exempel de vi ger i Brighton, har aldrig öppet för sen anmälan.

Sen anmälan

Så länge det går att göra en sen anmälan på antagning.se finns det en chans att det finns platser kvar. När en sen anmälan är gjord görs en behörighetskontroll av Antagningsenheten och därefter får vi på institutionen listor på vilka som är behöriga. Alla sena anmälningar handläggs i kronologisk ordning.

Om det finns platser kvar kommer du att få besked via e-post, räkna med att detta tar några dagar, det kan bero på om du behöver komplettera med kopior på betyg eller annat för att visa på behörighet.

Håll koll på din e-post, det är där du får information från oss, vi använder oss av den e-postadress du angav när du gjorde din ansökan. Håll även koll på din skräpkorg, en del e-postprogram är lite väl flitiga i att sortera inkommande post.

Vi gör inte något utskick om du INTE blir antagen.

Antagning

När du fått besked på www.antagning.se att du är antagen till din utbildning och du har tackat ja till din plats i tid så är nästa steg att du får ett välkomstbrev från oss på institutionen med information inför din registrering på utbildningen samt om kursstarten.

I mitten av augusti/början av januari får du välkomstbrevet från institutionen.

Du måste läsa instruktionerna i välkomstbrevet noggrant och följa anvisningarna!

För att du ska behålla din plats behöver du registrera dig via LADOK på webb (LPW) SENAST det datum som du får besked om i välkomstbrevet.

Reserv

Då sista datum för registrering passerat kallas reserver enligt reservplatslistan institutionen får från Antagningsenheten. Därefter kallas sent anmälda och då sker ingen uppdatering av reservplatsordning på antagning.se, så det kan se ut som om du fortfarande är reserv fastän du får ett välkomstbrev från oss där du erbjuds en plats på utbildningen. Som reserv kan det ta tid innan ditt Studentkonto är aktiverat och då kan du själv inte registrera dig. Ta då kontakt med Studentexpeditionen.

Om du är villkorligt antagen bör du snarast ta kontakt med Studievägledningen.

Missat registrering

Om du har missat att registrera dig inom utsatt tid förlorar du din plats på kursen och en reserv blir istället kallad.

Det är alltså mycket viktigt att du registrerar dig inom den tidsram du fått besked om i välkomstbrevet.

Har du frågor om dina studier kan du vända dig till Studievägledningen.
 

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2016-12-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://sprak.gu.se/kontakta-oss/studievagledning/vad-hander-med-min-ansokan-/
Utskriftsdatum: 2017-11-23