Sommargrammatik - fräscha upp din skolgrammatik inför terminsstarten

Nyhet: 2017-06-12

Börjar du någon av våra grundkurser i språk till hösten? Då är kanske en kort repetitionskurs i grammatik något för dig!

– Kommer du ihåg vad skillnaden är mellan subjekt och substantiv? Mellan adjektiv, adverb och adverbial? Inför en universitetskurs i språk är det viktigt att du känner till sådana grundläggande grammatiska termer. Grammatiken kommer att vara din verktygslåda för att förstå och beskriva språk på djupet. Känner du att du är osäker över dina grammatikkunskaper? Då är du varmt välkommen till vår korta repetitionskurs i grundskole- och gymnasiegrammatik! hälsar Evie Coussé, lärare på kursen.

Kursen är tre halvdagar och går en vecka innan terminstart. Den ger inga universitetspoäng och avslutas inte med något prov. Den berättigar därmed inte till studiemedel. Antalet platser är begränsat till trettio. Anmälan sker via kursens sida på läroplattformen GUL https://gul.gu.se/public/courseId/65954/publicPage.do. Först till kvarn gäller.

Sommargrammatik äger rum onsdag 23/8 kl. 9-12 och kl. 13-16 samt fredag 25/8 kl. 13-16 i sal H525 på Humanisten, Renströmsgatan 6.

AV: