Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Workshopen Vägen till Europa ska bli en antologi

  [2017-04-28] Vägen till Europa har ofta gått över Medelhavet. Både i historien, när det ännu inte fanns tillgång till flygplan, och för dagens flyktingar som är utlämnade åt en gummibåt som enda möjlighet att ta sig över. I tvådagarsworkshopen Vägen till Europa undersöktes hur skeenden i Medelhavsområdet idag hänger samman med historiska skeenden.

 • Poesi i hela kroppen

  [2017-04-27] Fyra frågor till Andrea Castro, docent i spanska, som ligger bakom en podcast om spansk poesi som börjar få internationell uppmärksamhet.

 • Fyra lärare delar på fakultetens pedagogiska pris

  [2017-04-24] Helle Lykke Nielsen, Martin Kaså, Cathrine Felix och Rosmari Lillas tilldelas Humanistiska fakultetens Pedagogiska pris 2016. Pristagarna kommer att uppvaktas i samband med Professorsinstallationen den 28 april.

 • Nya appar för medborgarforskning tema på workshop i april

  [2017-04-19] Den 25-27 april hålls en internationell workshop om nya mobilverktyg för medborgarforskning på Göteborgs universitet. Intresserade av medborgarforskning bjuds in att delta, det finns några platser kvar. - Vi fokuserar på utveckling av mobila applikationer och plattformar, säger Dick Kasperowski, forskare inom vetenskapsteori och en av arrangörerna för dagarna.

 • Angeredselever gavs ny bild av högre studier

  [2017-04-10] Onsdag 5 april var det dags för Folkhögskolan i Angered att besöka oss på institutionen för språk och litteraturer och få se hur det skulle kunna vara att komma hit som student. Detta var uppföljningen av en samverkan som startade under höstterminen, då två studenter från Internationella språkprogrammet tillsammans med en studievägledare från institutionen för språk och litteraturer besökte Folkhögskolan för att berätta om möjligheterna att studera på Göteborgs universitet och kanske också studera språk.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Institutionen för språk och litteraturer

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6

Telefon:
031-786 1000 (vxl)

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2010-02-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://sprak.gu.se/Aktuellt/nyheter/
Utskriftsdatum: 2017-05-01