Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Kristendomen växer i Kina

  [2017-06-16] 3 frågor till sinologen Fredrik Fällman som den 10 juni medverkade och höll föredrag vid Reformationsjubiléet i Wittenberg, där 500-årsminnet av att Martin Luther spikade upp sina 95 teser på Slottskyrkans port firas med ett stort program under hela året.

 • Fotbollsmetaforer blir en allt större del av språket

  [2017-06-13] Uttryck från fotbollens värld används i en allt större utsträckning i det svenska språkbruket. Bland annat är det inom media och politik som fotbollsmetaforer har blivit vanliga. Det visar en studie från Göteborgs universitet.

 • Sommargrammatik - fräscha upp din skolgrammatik inför terminsstarten

  [2017-06-12] Börjar du någon av våra grundkurser i språk till hösten? Då är kanske en kort repetitionskurs i grammatik något för dig!

 • Hon får pris för betydelsefulla insatser inom humaniora

  [2017-05-11] Anna Blennow, universitetslektor i latin, tilldelades det Lagergrenska priset 2017 för "betydelsefulla insatser genom att öka intresset för humanistiska studier med anknytning till Rom och Italien och för den verksamhet som bedrivs vid Svenska Institutet i Rom¿. Priset delas ut av föreningen Svenska Rominstitutets Vänner och överräcktes av kronprinsessan Victoria vid en ceremoni på prins Eugens Waldemarsudde i samband med föreningens firande av sin 80-årsdag.

 • Satsflätor med relativsats har undersökts i spontant språkbruk

  [2017-05-11] Satsflätor är en typ av meningar där ett led står i en sats men tolkas i en annan sats. Satsflätor med att-sats förekommer i många språk men satsflätor med relativsats har bara observerats i svenska, norska och danska. En ny avhandling vid Göteborgs universitet kan leda till att de grammatiska mönstren i dessa nordiska språk kan uppmärksammas mer i internationell forskning.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Institutionen för språk och litteraturer

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6

Telefon:
031-786 0000 (vxl)

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2010-02-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://sprak.gu.se/Aktuellt/nyheter/
Utskriftsdatum: 2017-08-19