• Restplatser - utbytesstudier

[2017-09-15] Humanisten öppnar nu för en ny möjlighet för dig som vill söka utbytesstudier VT2018. Sista ansökningsdag är 1 oktober.

• Frisörsalongers lek med ord i företagsnamnen

[2017-09-13] Har du funderat över varför många frisörsalonger har så språkligt kreativa namn? Ann-Kathrin Mehrens från universitetet i Greifswald studerar fenomenet med ideofiers, som är ett nytt begrepp för att beskriva denna typiska lek med företagsnamn som även finns inom några andra branscher.

• Medeltida arabisk-islamiska sexhandböcker i fokus för höstens första högre seminarium

[2017-08-25] Pernilla Myrne är forskare och lärare i arabiska vid institutionen för språk och litteraturer. I ett högre seminarium i idéhistoria kommer hon att berätta om medeltida arabisk-islamiska sexhandböcker och hur de mottogs.

• Vill du arbeta med högskoleprovet den 21 oktober?

[2017-08-24] Sektionen för antagning söker provledare.

• Kristendomen växer i Kina

[2017-06-16] 3 frågor till sinologen Fredrik Fällman som den 10 juni medverkade och höll föredrag vid Reformationsjubiléet i Wittenberg, där 500-årsminnet av att Martin Luther spikade upp sina 95 teser på Slottskyrkans port firas med ett stort program under hela året.