• Evolutionsteorin gav litteraturen en epokgörande utmaning

[2017-11-17] Efter Charles Darwins On the Origin of Species 1859 började brittisk och amerikansk litteratur att fyllas av nya människobilder. I en ny avhandling undersöks den epokgörande utmaning som evolutionsteorin innebar för litteraturen och de andra konsterna.

• Doktorander inom humaniora möts på konferens

[2017-11-16] På torsdagen inleddes den första fakultetsgemensamma doktorandkonferensen på Humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet. Konferensen innehåller presentationer om allt från varför svenska medelklassfamiljer köper sommarstuga till andlighet i Indien.

• Vetenskapsrådet har beviljat bidrag till flera forskningsprojekt

[2017-11-03] Årets beslut om projektbidrag inom humaniora och samhällsvetenskap har nu tagits av Vetenskapsrådet. 12 procent av dem som sökte har anledning att fira och bland dessa finns flera forskare och forskargrupper på Humanistiska fakulteten.

• Konferens på Humanisten om satir förr och nu

[2017-11-01] På torsdagen startar en tredagarskonferens på Göteborgs universitet om tidigmodern satir. Det kommer bland annat att handla om kopplingar mellan satir på 1500-, 1600- och 1700-talet och i dag.

• Direktsänd föreläsning med hedersdoktorn 19 oktober

[2017-10-17] Föreläsningen med Humanistiska fakultetens hedersdoktor 2017, Anna Bikont, filmas och kan ses i realtid via streaming klockan 19.15.