• Fyra lärare delar på fakultetens pedagogiska pris

[2017-04-24] Helle Lykke Nielsen, Martin Kaså, Cathrine Felix och Rosmari Lillas tilldelas Humanistiska fakultetens Pedagogiska pris 2016. Pristagarna kommer att uppvaktas i samband med Professorsinstallationen den 28 april.

• Nya appar för medborgarforskning tema på workshop i april

[2017-04-19] Den 25-27 april hålls en internationell workshop om nya mobilverktyg för medborgarforskning på Göteborgs universitet. Intresserade av medborgarforskning bjuds in att delta, det finns några platser kvar. - Vi fokuserar på utveckling av mobila applikationer och plattformar, säger Dick Kasperowski, forskare inom vetenskapsteori och en av arrangörerna för dagarna.

• Angeredselever gavs ny bild av högre studier

[2017-04-10] Onsdag 5 april var det dags för Folkhögskolan i Angered att besöka oss på institutionen för språk och litteraturer och få se hur det skulle kunna vara att komma hit som student. Detta var uppföljningen av en samverkan som startade under höstterminen, då två studenter från Internationella språkprogrammet tillsammans med en studievägledare från institutionen för språk och litteraturer besökte Folkhögskolan för att berätta om möjligheterna att studera på Göteborgs universitet och kanske också studera språk.

• Ny professor intresserar sig för författare som anklagats för landsförräderi

[2017-04-06] Marius Hentea har befordrats till professor i engelsk litteratur. Hans nuvarande forskningsprojekt fokuserar på författare som stått anklagade för landsförräderi och kommer att innebära arkivgrävande i flera länder.

• March for Science arrangeras för den fria vetenskapen

[2017-04-03] En manifestation för att visa på betydelsen av att stödja, värdesätta och investera i den fria vetenskapen.