• Hon får pris för betydelsefulla insatser inom humaniora

[2017-05-11] Anna Blennow, universitetslektor i latin, tilldelades det Lagergrenska priset 2017 för "betydelsefulla insatser genom att öka intresset för humanistiska studier med anknytning till Rom och Italien och för den verksamhet som bedrivs vid Svenska Institutet i Rom¿. Priset delas ut av föreningen Svenska Rominstitutets Vänner och överräcktes av kronprinsessan Victoria vid en ceremoni på prins Eugens Waldemarsudde i samband med föreningens firande av sin 80-årsdag.

• Satsflätor med relativsats har undersökts i spontant språkbruk

[2017-05-11] Satsflätor är en typ av meningar där ett led står i en sats men tolkas i en annan sats. Satsflätor med att-sats förekommer i många språk men satsflätor med relativsats har bara observerats i svenska, norska och danska. En ny avhandling vid Göteborgs universitet kan leda till att de grammatiska mönstren i dessa nordiska språk kan uppmärksammas mer i internationell forskning.

• Tema Tillit på Vetenskapsfestivalen 2017

[2017-05-10] Forskare från institutionen för språk och litteraturer medverkar i ett flertal arrangemang under Vetenskapsfestivalen.

• Kartläggning om anslagstavlor klar

[2017-05-04] Massexperimentet där skolklasser i Sverige har hjälpt forskare att samla in data om anslagstavlor är klart. Idag presenteras resultatet i en slutrapport. Det visade sig att inbjudningar är bland de vanligaste budskapen på alla lappar och anslag.

• 2016 års professorer installerades av rektor

[2017-05-03] 2016 års nyblivna professorer är nu installerade av rektor Pam Fredman under Göteborgs universitets årliga professorsinstallation i Konserthuset. I samband med professorsinstallationen fick även årets pedagogiska pristagare sina diplom under den efterföljande ceremonin med dekan Marie Demker.