Die undankbare Fremde - Den otacksamma främlingen

Seminarium, Föreläsning

Forskarseminariet i tyska vid institutionen för språk och litteraturer välkomnar författaren Irena Brezná och översättaren Anna Lindberg. Alla intresserade är välkomna på seminariet!

Den schweizisk-slovakiska författaren och journalisten Irena Brezná läser ur sin bok "Die undankbare Fremde" om flyktingskap till och integration i Schweiz. Översättaren Anna Lindberg presenterar sin svenska översättning "Den otacksamma främlingen". Vi diskuterar kring flyktingskap och integration från olika synvinklar samt om språkets roll som kulturbärare och "-medlare".

Seminariet hålls på tyska.
Inledning och moderation: Edgar Platen och Michelle Waldispühl.

Föreläsare: författaren och journalisten Irena Brezná och översättaren Anna Lindberg

Datum: 2017-05-03

Kategorier: Humaniora, Forskning